Π.Σαξώνης : Ο Παπαγεωργόπουλος τα έπαιρνε από Λεμούσια αλλά δεν ήξερε την προέλευση

Aπολογήθηκε στη δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων από το Δ. Θεσσαλονίκης

Π.Σαξώνης : Ο Παπαγεωργόπουλος τα έπαιρνε από Λεμούσια αλλά δεν ήξερε την προέλευση

Καίει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γ.γραμματέα Μ.Λεμούσια ο Π.Σαξώνης με την απολογία του στο δικαστήριο ενώ αθωώνει τον Μ.Ζορπίδη.

"Ο Β. Παπαγεωργόπουλος έπαιρνε από τον Λεμούσια χρήματα των οποίων την προέλευση δεν γνώριζε" υποστήριξε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Σαξώνης στο πλαίσιο της απολογίας του στη δίκη για την υπεξαίρεση 51.4 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δίκη της υπεξαίρεσης των 51 εκατ. ευρώ Π. Σαξώνης ενώπιον της έδρας, υποστήριξε πως "Εγώ εντολές έπαιρνα …εντολές εκτελούσα" και συνέχισε προσθέτοντας "H ευθύνη μου είναι μεγάλη αλλά εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι της ευθύνες τους".

Ο Π. Σαξώνης παρουσίασε το σχέδιο της υπεξαίρεσης του δήμου, ως σχέδιο του πρώην γενικού γραμματέα Μ. Λεμούσια. Υποστήριξε πως τον πλησίασε από την αρχή ο Λεμούσιας και τον ρώτησε πως μπορούν να υπεξαιρέσουν χρήματα για την ενίσχυση της "Αναγέννησης", του συνδυασμού που επικεφαλής ήταν ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Ο Σαξώνης υποστηρίζει πως στην αρχή εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, ωστόσο ο Λεμούσιας του είπε: "Εγώ ασκώ διοίκηση και στο δήμο και στην Αναγέννηση".

Συνεχίζοντας στην απολογία αναφέρει ο Π. Σαξώνης: "Όταν τον ρώτησα τι γνωρίζει και αν γνωρίζει ο δήμαρχος, ο Λεμούσιας μου είπε: O δήμαρχος δεν θέλει να γνωρίζει από που είναι αυτά τα χρήματα που είναι στο γραφείο του" και μια κίνηση του χεριού του έδειξε την πόρτα του δημάρχου υποδεικνύοντας ότι εκεί πάνε τα χρήματα.

Συνεχίζοντας αναφέρει πως η υπεξαίρεση διήρκεσε πολλά χρόνια και τα ποσά ξέφυγαν. "Δεν μπορούσα να το σταματήσω παρά μόνο όταν τελειωσε ο έλεγχος το 2008 και διέρευσε το έγγραφο ενός ταμείου, πήγα και συνάντησα ενα πρωί τον Λεμούσια στο γραφείο του και του είπα: τι θα κάνουμε; και μου απάντησε: Εγώ δεν ξέρω τίποτα βρες τα με τον δήμαρχό σου, εγώ είμαι καλυμένος." Κλείνοντας ο Σαξώνης του απάντησε: "Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα αρχίσω κι εγώ να μιλάω".

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο αντιδήμαρχοι γνώριζαν πως διακινούνταν το "ύποπτο" χρήμα, ενώ επέμεινε ότι "κουμάντο" έκανε ο Λεμούσιας. Όπως είπε ο Σαξώνης, με τον Β. Παπαγεωργόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του δύο φορές, ενώ το 2006 ο πρώην δήμαρχος επισκέφθηκε ένα βράδυ το μαγαζί του.

Πάντως ο Σαξώνης "αθωώνει" τον Μ. Ζορπίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει "καθαρό", για τον οποίο κατέθεσε ότι "μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, αποχώρησε από το δήμο", ενώ για τον Αθανάσαρο, είπε ότι ναι μεν δεν γνώριζε, αλλά "έπρεπε να αντιδράσει για τις ειδικές εντολές πληρωμής"...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top