Απολογείται σήμερα ο Π.Σαξώνης

Στη δίκη για υπεξαίρεση 51.4 εκ. απο τα ταμεία του Δ.Θεσσαλονίκης

​​Μετά από 39 ημέρες καταθέσεων μαρτύρων έφτασε σήμερα η ώρα των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπεξαίρεση 51,4 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης με πρώτο στη σειρά για να απολογηθεί τον βασικό κατηγορούμενο πρώην υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Η απολογία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ο μοναδικός που έχει ομολογήσει την ενοχή του.

Από το πρωί απολογείται ενώπιον του δικαστηρίου ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είναι ο κύριος κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Σαξώνης, ουσιαστικά εμφανίζει σαν συνυπεύθυνο τον πρώην Γενικό Γραμματέα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου Μιχάλη Λεμούσια.

Όπως είπε ο Σαξώνης, το 1999, όταν ανέλαβε η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, ο Λεμούσιας τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε να μπαίνουν σε ένα λογαριασμό χρήματα για την ενίσχυση της παράταξης του δημάρχου. Σύμφωνα με τον Σαξώνη, όλα γίνονταν σε συνεννόηση με τον Λεμούσια, ενώ ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι κάθε μήνα έπαιρνε προμήθεια που ξεκίνησε από 10% κι έφτασε τα 300.000 ευρώ μηνιαίως. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Μ.Λεμούσιας θα είναι οι τελευταίοι που θα απολογηθούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top