Παγετός στους δρόμους – πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ο χιονιάς έφυγε, το κρύο... παραμένει!!!

Παγετός στους δρόμους – πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Όσο χιόνι είδαμε στην Αττική... είδαμε: από τα χθεσινά λευκά, σήμερα έμειναν μόνο ο παγετός και το τσουχτερό κρύο! Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά ή θα ανοίξουν αργότερα.

Κλειστοί δρόμοι - πού χρειάζονται αλυσίδες

Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης από το 414 Νοσοκομείο έως την διασταύρωση Αγ. Πέτρου και ο δρόμος από το τέρμα της οδού Αναστάσεως προς Υμηττό στου Παπάγου.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Βαρυμπόπης - Κατσιμιδίου – Αγ. Μερκουρίου και στην οδό Αγίας Τριάδας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και σε σημεία των επαρχιακών οδών στους νομούς Δυτικής Μακεδονίας, Φωκίδας, Θράκης και Πρέβεζας, καθώς και στην Κρήτη.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία των Θρακομακεδόνων, ενώ στον δήμο Ωρωπού (Αυλώνα, Αφίδναι, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Πολυδένδρι, Συκάμινο, Ωρωπός) και στο δήμο Φύλης (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά) θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00.

Κανονικά θα χτυπήσει το κουδούνι σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη και Διόνυσο.
Στις 09:00 θα μπουν για μάθημα οι μαθητές στο Αμύνταιο, στις 09:15 εκείνοι στον δήμο Ορεστίδος Καστοριάς και στις 09:30 τα παιδιά της Φλώρινας.
Σημειώνουμε πως λόγω βλάβης στη θέρμανση, δεν θα ανοίξουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στη Φουστάνη Πέλλας.

«Κολλημένος» με το μείον ο υδράργυρος

Το χιόνι σταμάτησε να πέφτει το απόγευμα της Τρίτης και από σήμερα το μεσημέρι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν υποχώρηση του χιονιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά.

Το κρύο, πάντως, θα είναι τσουχτερό, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις -που θα υποχωρήσουν εντός της ημέρας- αναμένονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο υδράργυρος στη στην Αττική θα είναι μεταξύ 2 και 9 βαθμών, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα «παίζει» μεταξύ -5 και 5 βαθμών, στα κεντρικά θα είναι από -4 έως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 μέχρι 13 βαθμούς κελσίου.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top