Χάος στα Πανεπιστήμια: Περισσότεροι οι «αιώνιοι» φοιτητές από τους κανονικούς!

Όσοι συμπληρώσουν τον διπλάσιο χρόνο κανονικών σπουδών μέχρι το τέλος της σχ.χρονιάς 2013-14 θα διαγραφούν

Χάος στα Πανεπιστήμια: Περισσότεροι οι «αιώνιοι» φοιτητές από τους κανονικούς!

Το φαινόμενο των «αιώνιων» φοιτητών φαίνεται δεν έχει τελειωμό, αφού σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο αριθμός των «αιωνίων» είναι μεγαλύτερος από τους κανονικούς!

Όμως, το 2013 αναμένεται να είναι χρονιά εκκαθάρισης και η «καμπάνα» για τους αιώνιους φοιτητές θα αρχίσει να χτυπάει από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο αριθμός των ενεργών φοιτητών είναι 31.197 ενώ ο αριθμός αυτών που χρωστάνε μαθήματα και δεν έχουν πάρει πτυχίο είναι ο διπλάσιος δηλαδή 61.669!

Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται σε πολλά Πανεπιστήμια, ιδίως στα κεντρικά : στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οι κανονικοί φοιτητές είναι 6.904 ενώ οι αιώνιοι φοιτητές είναι 11.280. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς οι ενεργο�� φοιτητές είναι 7.274 και οι αιώνιοι είναι 12.225.

Συνολικά σε όλα τα Πανεπιστήμια περισσότεροι είναι οι φοιτητές που καθυστερούν πολλά χρόνια να πάρουν το πτυχίο τους ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 οι «αιώνιοι» φοιτητές άρχισαν να ξεπερνούν σε αριθμό τους ενεργούς με αποκορύφωμα το 2011 που έφτασαν τις 178.826.

Εξαίρεση αποτελούν τα Πανεπιστήμια: Πάντειο και Ιόνιο όπου οι φοιτητές αυτής της κατηγορίας μειώθηκαν.

Ωστόσο, θα τίθεται πλέον όριο στη διάρκεια φοίτησης στους νεοεισερχόμενους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι μπήκαν το 2012 στο Πανεπιστήμιο έχουν προθεσμία ως 6 χρόνια για να ολοκληρώσουν τις τετραετείς σπουδές τους.

Για όσους όμως εισήλθαν τα προηγούμενα έτη η καμπάνα θα αρχίσει να χτυπάει από τη νέα σχολική χρονιά.

Όσοι είναι ήδη φοιτητές αν δεν πάρουν πτυχίο ως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2013-14 θα πρέπει να διαγραφούν εφόσον τον Ιούνιο συμπλήρωσαν τον διπλάσιο χρόνο των κανονικών σπουδών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top