Ηλεία: Δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους οι μαθητές

Καταγγέλλει το ΚΤΕΛ την σύμβαση

Αποκομμένοι από τα σχολεία τους χωρίς δυνατότητα μεταφοράς, κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες μαθητές του νομού Ηλείας από αύριο. Αιτία για αυτό η μη υπογραφή της νέας σύμβασης και τα συσσωρευμένα και δυσβάσταχτα χρέη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τον ανάδοχο του έργου της μεταφοράς των μαθητών που είναι το ΚΤΕΛ Ηλείας.

Το ΚΤΕΛ προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης.

Αιτία της καταγγελίας αυτής θα είναι η άρνηση του Περιφερειάρχη να υπογράψει τη νέα σύμβαση μεταφοράς μαθητών, επικαλούμενος νομικά κωλύματα, όπως αυτά προκύπτουν μετά την ισχύ της υπ’ αρ. 4089/2012 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ρυθμίζει τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών. Οι πληροφορίες μας, από νομικούς κύκλους λένε, ότι πρόκειται για παρερμηνεία της άνω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Σε απελπιστική κατάσταση οι μεταφορείς των μαθητών - όχι μόνο το ΚΤΕΛ - μετά α��ό την χρηματοδότηση από την τσέπη τους, του έργου για πάνω από δύο χρόνια, δεν αντέχουν άλλο. Το ποσό που οφείλει η Περιφέρεια στο ΚΤΕΛ είναι πάνω από τρία εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top