Ισόβια για τους ληστές με τα Καλάσνικοφ ή άλλο βαρύ οπλισμό

Τροπολογία κάνει πιο βαριές τις ποινές

Πιο βαριές γίνονται οι ποινές για τους ληστές που χρησιμοποιούν καλάσνικοφ ή άλλο βαρ�� οπλισμό. Πλέον οι ληστές θα αντιμετωπίζουν την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Αυτό προβλέπει νέα διάταξη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα ενταχθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κώδικα για τα ναρκωτικά το οποίο στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η διάταξη αυτή αυστηροποιεί τις ποινές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των φαινομένων ληστειών με βαρύ οπλισμό από οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα. Όσοι δηλαδή διαπράττουν ληστείες χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ ή άλλον βαρύ οπλισμό, εάν συλληφθούν και παραπεμφθούν σε δίκη θα καταδικαστούν απαρέγκλιτα με ισόβια κάθειρξη.

Ο Κώδικας για τα ναρκωτικά περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, εισάγει ευνοϊκές διατάξεις για τους κρατούμενους ως προς το καθεστώς χορήγησης αδειών, την υφ’ όρον απόλυση, τον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές, κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top