Η ένωση αστυνομικών επιθ��μεί την αναστολή της διαθεσιμότητας των "χειροκροτητών"

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους

​​​Την αναστολή της διαθεσιμότητας για τους «χειροκροτητές» αστυνομικούς στην υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών όπου σύμφωνα με την δικογραφία εμπλέκονται και αστυνομικοί , επιθυμεί η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας –σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών. Τα συνδικαλιστικά όργανα αναζητούν νομικούς τρόπους για να ανασταλεί η διαθεσιμότητά τους , καθώς –όπως τονίζεται χαρακτηριστικά- είναι άδικη και υπερβολική να επιβάλλεται τέτοια τιμωρία για μία εκδήλωση ανθρωπιάς.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών αναφέρει:

Η Ένωση μας κατόπιν ομόφωνης απόφασης της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία και του Νομικού της Συμβούλου κ. Διονύση Μπάστα, την 5/1/2013 αναφορικά με το ζήτημα των συναδέλφων – μελών της Ένωσης μας- οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε εκδήλωση συμπαράστασης στον συλληφθέντα αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εκθέτουμε τα ακόλουθα: Μέλη της Ενώσεώς μας και μη, αστυνομικοί εν ενεργεία και μη , πέραν των λοιπών παρευρεθέντων πολιτών , μετέβησαν μεμονωμένα και με δική τους πρωτοβουλία για λόγους καθαρά ανθρώπινης και όχι «συντεχνιακής» συμπαράστασης προς τον ανωτέρω αξιωματικό...

Η Ένωση μας, η διοίκηση και τα μέλη της, εμπιστεύονται απόλυτα και στηρίζουν τους θεσμούς και την Δικαιοσύνη της χώρας μας, που θα αποφανθεί αμερόληπτα και αντικειμενικά για τις τυχόν τελεσθείσες πράξεις και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι πρέπει να τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις και να αποφεύγονται οι γενικεύσεις που αυθαίρετα μπορούν να οδηγήσουν στην επίρριψη συλλογικών ευθυνών κατά συναδέλφων, εξ αιτίας της παρουσίας τους και μόνο για εκδήλωση ανθρώπινης συμπαράστασης, η οποία δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα».

Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές της τοπικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν συμμαθητές, φίλοι, συνεργάτες και γείτονες του συλληφθέντα αξιωματικού για να του συμπαρασταθούν ανθρώπινα και να τον στηρίξουν ψυχολογικά. Και μάλιστα, όπως έχει αναφερθεί από πολλούς, η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη στόχευε να του δώσουν λίγο κουράγιο επειδή είναι ψυχολογικά ράκος από τα όσα του προσάπτουν ως κατηγορίες.Παράλληλα με την διαθεσιμότητα διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Ερευνα που θα διεξάγει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας. Η ΕΔΕ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών. Επίσης ζητείται να κινηθεί και η ποινική διαδικασία με την αποστολή της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που τιμωρούνται με διαθεσιμότητα υπηρετούν στην Τροχαία, το τμήμα Περιφέρειας και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top