Προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα ναρκωτικών

Μεταξύ των οποίων και ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου

Προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα ναρκωτικών

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα προφυλακιστούν και άλλοι πέντε συγκατηγορούμενοί του - κυρίως περιφερειακά μέλη του κυκλώματος - οι οποίοι απολογούνταν από το πρωί ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν άλλοι πέντε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι εννέα κατηγορούμενοι, από το σύνολο των 35 συλληφθέντων. Ανάμεσά τους δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης δύο ακόμα αστυνομικοί, ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, μέχρι στιγμής προφυλακίστηκαν 14 κατηγορούμενοι ενώ άλλοι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου

Σε ό,τι αφορά την αποδιδόμενη σ' αυτόν «συνεργασία» με τους τρεις Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών που φέρονται ως «αρχηγοί» του κυκλώματος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι ενεργούσε με μοναδικό σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες, προκειμένου να εξαρθρωθούν άλλα κυκλώματα ναρκωτικών.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε προμήθευσε το κύκλωμα με φυσίγγια, όπως του καταλογίζεται στο κατηγορητήριο με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, λέγοντας ότι «έταζε» στους Αλβανούς σφαίρες ώστε να εξασφαλίσει πληροφορίες απ' αυτούς. «Ήταν λάθος μεθοδολογία προσέγγισης», φέρεται να παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι από τις χιλιάδες συνομιλίες δεν προκύπτει από πουθενά ότι αποκόμισε οικονομικό όφελος από τη δράση των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε επίσης, ότι είναι πατέρας τριών παιδιών κι ότι υπηρετεί 27χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ., αποκτώντας 67 εύφημες μνείες για την προσφορά του στο Σώμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top