Πολεοδόμος είχε καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ!

Δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία

Ποσό που ανέρχεται σχεδόν σε ένα εκατομμύριο ευρώ βρέθηκε σε λογαριασμό υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πολεοδομίας σε τουριστική πόλη της Πελοποννήσου, ο οποίος δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία.

Ο πολεοδόμος πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά από σωρεία καταγγελιών από δημότες της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία, καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αμέσως δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να προκύψει στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει και δεν μπόρεσε.

Ειδικότερα, κληθείς να δικαιολογήσει τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς του, ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγα�� σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε όμως από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.

Παράλληλα, μετά από καταγγελίες αλλά και στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων, από το ΣΔΟΕ ψάχνουν δεκάδες ακόμη υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται:

• Διευθυντές πολεοδομιών
• Διευθυντές δημόσιων νοσοκομείω��
• Αιρετοί εις βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για ανύπαρκτες δαπάνες παροχής υπηρεσιών, εξωπραγματικές δαπάνες για δημόσια έργα και προμήθεια υλικών, αλλά και ψευδείς βεβαιώσεις για καλλιέργειες
• Στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων και πρώην νομαρχιακών διοικήσεων και
• Στελέχη τραπεζών στις οποίες συμμετέχει ή συμμετείχε και το Δημόσιο.​

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top