Καμπανάκι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τα τζάκια

Απειλητικό για την δημόσια υγεία το πυκνό νέφος αιθαλομίχλης

Καμπανάκι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τα τζάκια
Σε βόμβα για τη δημόσια υγεία εξελίσσεται η χρήση των τζακιών και των ξυλόσομπων στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες σχηματίζεται πυκνό νέφος αιθαλομίχλης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Καμπανάκι χτυπά και ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά από την πολιτεία να λάβει μέτρα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει μάλιστα να δοθούν οικονομικά κίνητρα για τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου, των οποίων η υψηλή τιμή έκανε τον κόσμο να στραφεί σε τζάκια και ξυλόσομπες και να χρησιμοποιε�� ακόμα και ακατάλληλα προϊόντα ξύλου με βαφές ή άλλα χημικά.

«Οι συστάσεις και μόνο στον οικονομικά χειμαζόμενο πληθυσμό, δεν αρκούν. Χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμόδιων παραγόντων προκειμένου να διαφυλαχθούν η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον» καταλήγει ο ΠΙΣ.

Για το θέμα έγινε το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων περιβάλλοντος, εμπορίου και Υγείας. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος οι μετρήσεις θα συνεχιστούν, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση του κοινού. Με ευχολόγια όμως τα τζάκια δεν σβήνουν.


Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ζήτησε η υφυπουργός υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία μετείχε στη σύσκεψη.

Για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στους ατμοσφαιρικούς ρύπους μίλησε ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.


Στη σύσκεψη δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με πρώτο τον ορισμό ορίων συναγερμού. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top