Δείτε τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη!

Τέρμα τα τζάκια! Ούτε καυσόξυλο δεν θα κάψουμε από εδώ και πέρα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως σας είχαμε πει στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της αιθαλομίχλης στον αττικό ουρανό, που έχει προκληθεί από τα αναμμένα τζάκια και τις ξυλόσομπες.
Αποτέλεσμα; Κανένα!

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η αρμόδια γενική γραμματέας Περιβάλλοντος, κυρία Μάρω Ευαγγελίδου, κρατικοί παράγοντες και επιστήμονες, ενώ απουσίαζαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Περιβάλλοντος.

Οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν και σχολίασαν την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία μας, αλλά… λύσεις δεν βρέθηκαν!!!

Όπως αποφασίστηκε δεν βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού για τα τζάκια. Ωστόσο συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την σωματιδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση της καύσης των ξύλων.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Μάρω Ευαγγελίδου πρότεινε την θέσπιση κινήτρων για την μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά και την διεξαγωγή ενημερωτικών καμπανιών (άλλα κρατικά χρήματα εκεί…)

Επιπλέον, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για όταν οι ρύποι υπερβαίνουν τις οριακές τιμές, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν.
Με άλλα λόγια…. Βλέπουμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top