13 νεκροί σε τροχαία στην Αττική το Δεκέμβριο!

Τον τελευταίο μήνα του 2012 σημειώθηκαν 498 ατυχήματα

​Κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2012 στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έγιναν 498 τροχαία ατυχήματα με 621 παθόντες, και ειδικότερα: 13 θανατηφόρα με 13 νεκρούς 22 σοβαρά με 25 σοβαρά τραυματίες •463 ελαφρά με 583 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 28.820 παραβάσεις από τις οποίες 156 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

767 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 91 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

2.461 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

579 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

613 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

571 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

593 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top