Καίει τον Λαυρεντιάδη ένας των στενότερων συνεργατών του: «Πρόκειται για απατεώνα»!

«Είχε στήσει μεγάλη απάτη γύρω από την Proton Bank»

Αυθορμήτως στην ανακρίτρια προσήλθε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Κώστας Μπαλής έδωσε κατάθεση η οποία καίει τον κ. Λαυρεντιάδη, αφού υποστήριξε ότι είχε στήσει απάτη γύρω από την τράπεζα Proton με εταιρείες, δανείζοντας τον εαυτό του.

O κ. Μπαλής ξετύλιξε στην ανακρίτρια το κουβάρι της συνεργασίας του με τον κ. Λαυρεντιάδη, εξαιτίας της οποίας έχασε την επιχείρηση του, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του: «Φοβάμαι για τη ζωή μου. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εξαπάτησε υποσχόμενός μου ότι μετά τη συγχώνευσή της εταιρείας μου ΜΠΑΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε. –που με πολύ κόπο δημιούργησα- με την εταιρεία του Lamda Detergents, θα εισέπραττα τίμημα 5,5 εκ. ευρώ».

Η συγχώνευση έγινε αλλά τα χρήματα δεν τα πήρε ποτέ. Πήρε μόνο κάποιες μετοχές που έχασαν την αξία τους. Και σαν να μην έφθανε αυτό βρέθηκε να έχει λάβει δάνεια ύψους 92 εκ. ευρώ από την Proton Bank με υπογραφή που ο ίδιος δεν είχε βάλει αλλά είχε -όπως ισχυρίζεται- πλαστογραφηθεί. Μάλιστα, κατήγγειλε ακόμη ότι ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, σε ��υνεργασία με χρηματιστή, χρησιμοποίησε κωδικούς του ιδίου και της γυναίκας του για να παίζει μετοχές της Alapis.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έσκασε το σκάνδαλο ο κ. Λαυρεντιάδης τον καθησύχασε λέγοντας του ότι το θέμα το έχει αναλάβει ολόκληρο δίκτυο δικηγόρων: «Ήταν τέτοια η παντοδυναμία του που συνομιλούσε στοπ τηλέφωνο με τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ή με πατριάρχες και μητροπολίτες, με υπουργούς της κυβέρνησης, που ήταν πραγματικά δύσκολο να περάσει από το νου μας ότι αυτός είναι ένας κοινός απατεώνας και δεν μπορέσαμε να σκεφθούμε να λάβουμε τα μέτρα μας».

Όταν το κατάλαβε ότι κινδυνεύει να πάει φυλακή, διόρισε δικό του συνήγορο και ζήτησε να πει όλα όσα γνωρίζει στη�� ανακρίτρια: «Παρουσιάστηκε στη δικαιοσύνη αυθόρμητα για να πω όλη την αλήθεια. Η δικαιοσύνη το εκτίμησε. Είμαι ελεύθερος».

Η ανακρίτρια άφησε τον κ. Μπαλή ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top