Προφυλακιστέος ο Κώστας Βασιλάκος για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΤ

Άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του στη φυλακή

Προφυλακιστέος ο Κώστας Βασιλάκος για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΤ

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγείται στη φυλακή μετά την μαραθώνια απολογία του, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και άλλοι δύο από τους συγκατηγορούμενούς του.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα οι πέντε κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον 15ο Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν έπειτα από την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που είχε ασκηθεί εναντίον τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφίας. Ο Κώστας Βασιλάκος κατηγορείται και για υπεξαίρεση από την υπηρεσία του ΕΟΤ.

Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι , αλλά με περιοριστικούς όρους.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ ειδοποίησαν την τράπεζα ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια οφειλή του οργανισμού.
Η επίμαχη επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι πλέον κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην ειδικός σύμβουλος, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα, είχε απαιτήσει να κρατά αυτός το μπλοκ επιταγών του Οργανισμού προκειμένου να ελέγχει όπως έλεγε τα οικονομικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από την πρώτη στιγμή είπε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση καθώς είναι αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top