Γενικό «Λίφτινγκ» στον ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι αλλάζει με τα φάρμακα και τις υπηρεσίες

Σαλμάς: Μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη.Θα εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί

​Ένα νέο σύστημα αγοράς φαρμάκων αλλά και υπηρεσιών θα «δωρίσει» σε περίπου 10.000.000 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη νέα χρονιά.

Τι αλλάζει;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί ένα σύστημα εκπτώσεων κατά την αγορά φαρμάκων και υπηρεσιών ώστε ο φορέας να επιτυγχάνει καλύτερες τιμές!
Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να λειτουργεί ως μονοπωλιακός οργανισμός, ζητώντας δραστικές εκπτώσεις από φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές και ιδιωτικές μονάδες και εταιρείες.

Το σύστημα που θα ακολουθηθεί θα σχετίζεται με τον όγκο των φαρμάκων και των υπηρεσιών που θα «αγοράζει» ο ΕΟΠΥΥ και τις εκπτώσεις. Όσο δηλαδή περισσότερες πωλήσεις γίνονται από συγκεκριμένες εταιρείες τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι εκπτώσεις που θα προσφέρουν στο τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι να εξασφαλίσει ο ΕΟΠΥΥ μια σχετικά καλύτερη ρευστότητα δεδομένου ότι ο φορέας θα λειτουργεί και πάλι το 2013 με περιορισμένα κονδύλια αφού η χρηματοδότησή του δεν αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και οι θεσμικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να λειτουργήσει πιο ευέλικτα και με μεγαλύτερο κέρδος.

Μ.Σαλμάς: Μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη.Θα εξοφληθούν τον Ιανουάριο οι φαρμακοποιοί

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega, o αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς τόνισε πως η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1 δις ευρώ το 2012

«Οι προσπάθειες πιάνουν τόπο» πρόσθεσε ο κ.Σαλμάς, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν για τις παρελθούσες χρήσεις, μέσα στον Ιανουάριο.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών, o αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, εφόσον οι φαρμακοποιοί κατανοήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top