Π. Λειβαδάς: «Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της απόπειρας απάτης του ΕΟΤ»

Δείτε τι δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας!

​Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, αναφερόμενος στην απόπειρα απάτης του Οργανισμού δεν θέλησε να πει ακόμα τίποτα αφού όπως είπε βρίσκονται σε εξέλιξη η αστυνομική και η εισαγγελική έρευνα και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη!

Ο κύριος Λειβαδάς υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να σπιλωθούν αθώοι άνθρωποι», σημειώνοντας ότι από τους πέντε συλληφθέντες δεν είναι κανείς στέλεχος του ΕΟΤ, αλλά πρόκειται για ιδιώτες, μεταξύ των οποίων ένας μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του πρώην Γενικού Γραμματέα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού, 39 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαργυρώσουν πλαστή επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν επίσης ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση, ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία. Τον πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ βαρύνει επίσης η κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Νίκος Καραχάλιος σημείωσε ότι διαπίστωσε σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον ΕΟΤ, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top