ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου της Σύρου μιλά στο STAR για το σκάνδαλο του ΕΟΤ

Αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο η Όλγα Κεφαλογιάννη

​Σωρεία ερωτημάτων προκύπτουν μετά τη σύλληψη για υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας του πρώην ειδικού συμβούλου του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστα Βασιλάκου και του κυκλώματος που επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον οργανισμό.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, μέχρι στιγμής κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκτός από τον κ.Βασιλάκο είναι ακόμη 4 άτομα: ένας 44χρονος επιχειρηματίας, η 29χρονη που πήγε να εισπράξει την επιταγή και ένας 29χρονος μέτοχος της εταιρείας που εξέδωσε το τιμολόγιο καθώς και ένας 44χρονος εξωτερικός συνεργάτης τους.

Οι αρχές ωστόσο ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπήρχαν και άλλα άτομα στον ΕΟΤ που εμπλέκονται στην υπόθεση της απάτης που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση, ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου: Δεν έχω καμία σχέση με την απάτη, δε γνωρίζω κανέναν από τους κατηγορουμένους

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εμπλέκεται στην απόπειρα υπεξαίρεσης μίλησε αποκλειστικά στο STAR , ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την απάτη.

«Δεν υπάρχει σχέση της επιχείρησης μας. Δεν υπάρχει οφειλή του ΕΟΤ προς εμάς και το μόνο κομμάτι συνεργασίας που έχουμε εμείς με τον οργανισμό είναι το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα πράγματα τα οποία συμβαίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Εξηγεί μάλιστα ότι οι οφειλές του ΕΟΤ στα ξενοδοχεία από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού εξοφλούνται μέσω τράπεζας και όχι με επιταγές, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει κανένα από τα άτομα αυτά .

«Ουδεμία επαγγελματική σχέση έχει η επιχείρηση μας με κανένα από αυτά τα ονόματα τα οποία ακούγονται» πρόσθεσε στο STAR ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο η Όλγα Κεφαλογιάννη

Όπως σας είπαμε νωρίτερα για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η υπουργός Τουρι��μού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ζήτησε αμέσως να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ η ίδια βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με το νέο Γενικό γραμματέα του οργανισμού, Πάνο Λειβαδά.Μάλιστα ζήτησε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να μην παρέλθει το αυτόφωρο. Σε έγγραφο της υπουργού Τουρισμού προς τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η κυρία Κεφαλογιάννη ζητά να απαντηθούν το αργότερο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου συγκεκριμένα ερωτήματα και να γίνει έλεγχος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι πιάστηκαν...

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ειδικός σύμβουλος, που εργαζόταν ως σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νί��ου Καραχάλιου -που σημειωτέον παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις- πήρε παρατύπως στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών.
Την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μια γυναίκα για να εισπράξει μια επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ και έφερε την υπογραφή του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπογραφή του κ. Καραχάλιου ελέγχχεται ως πλαστή, ωστόσο θα ακολουθήσουν και γραφολογικές εξετάσεις.

Όταν η Τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ απάντησε ότι η διαδικασία πρέπει να παγώσει. Το Εσωτερικών Υποθέσεων απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς το πρόσωπό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top