Η γαλοπούλα ΠΕΘΑΝΕ! Τα μαρουλόφυλλα και οι ντομάτες θα κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι!!

Λεφτά για τέτοια πουλερικά ΔΕΝ υπάρχουν

Η γαλοπούλα ΠΕΘΑΝΕ! Τα μαρουλόφυλλα και οι ντομάτες θα κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι!!

Πέρασαν οι εποχές που πηγαίναμε στη Βαρβάκειο και γεμίζαμε ένα πορτ μπακάζ με ντόπιες και ξένες γαλοπούλες!! Φέτος όπως φαίνεται θα βλέπουμε το συγκεκριμένο πουλερικό μόνο στον ύπνο μας, αφού τα χρήματα δεν περισσεύουν για τέτοιου είδους… πολυτέλειες!!!

Όπως όλα δείχνουν, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι λιτό και φτωχικό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι. Σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ από τις 14-19 Δεκεμβρίου 2012, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι φθηνότερο κατά 4,64% σε σχέση με πέρυσι και θα κοστίσει 151,56 ευρώ έναντι 158,93 ευρώ, περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα!!!

Τι κόψαμε;;;;

Η διαφορά αυτή των 7,37 ευρώ σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της τιμής του χοιρινού, παρά το γεγονός πως τα κρεατικά έχουν φθηνύνει κατά 26% σε σχέση με πέρυσι!!

Ακριβή μου …. Γαλοπούλα!

Η αύξηση της τιμής της γαλοπούλας, η οποία αγγίζει μέχρι και τα 10 ευρώ το κιλό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις νοικοκυρές, αφού λεφτά για… πούπουλα και μεταξωτές κορδέλες ΔΕΝ υπάρχουν!!

Έτσι, φέτος στα περισσότερα οικογενειακά τραπέζια θα υπάρχει ΜΟΝΟ η γέμιση, αφού οι μειώσεις στις τιμές των φρούτων κατά 18% και της ντομάτας (26,88%) στρέφει τα νοικοκυριά σε αυτά τα προϊόντα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top