Από τα σαλέ στον… καναπέ! Φέτος τα Χριστούγεννα οι Έλληνες θα ταξιδέψουν με το… μυαλό!

Μειωμένη η κίνηση στα Χιονοδρομικά, παρά τις μειώσεις των ξενοδόχων

Από τα σαλέ στον… καναπέ! Φέτος τα Χριστούγεννα οι Έλληνες θα ταξιδέψουν με το… μυαλό!

Η λιτότητα δεν «κάνει» διακοπές για αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές… Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και οι αυξημένες τιμές θα «κλείσουν» φέτος τους Έλληνες στα σπίτια τους, ακόμη και αυτούς που διαθέτουν εξοχική κατοικία σε κάποια πόλη της επαρχίας!!

Μάλιστα, το γεγονός πως ακόμη και οι δημοφιλέστεροι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έχουν μειώσει τις τιμές τους έως και 20% δεν αποτέλεσε «δέλεαρ» με αποτέλεσμα οι πληρότητες να μένουν καθηλωμένες μεταξύ 30% και 60% στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ακόμη και οι «τυχεροί» που μπορούν να δραπετεύσουν για λίγο από την καθημερινότητα δε θα λείψουν από ότι φαίνεται για περισσότερες από 3 ημέρες.

Από τη άλλη πλευρά, οι ξενοδόχοι κάνουν ότι μπορούν για να μην αφήσουν τα δωμάτια τους άδεια, προχωρώντας σε σημαντικές μειώσεις των τιμών.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις παρουσιάζουν αισθητή μείωση των τιμών σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, με τη μέση διανυκτέρευση να σημειώνει πτώση κατά 5% περίπου και να διαμορφώνεται στα 73 ευρώ. Στην Αθήνα, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 71 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ, από 82 ευρώ πέρυσι.

Παγωνιά κυριολεκτικά και μεταφορικά στο Πήλιο...

Παρά τη μείωση των τιμών, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, στην περιοχή του Πηλίου τα κρεβάτια που διαθέτονται εφέτος είναι λιγότερα κατά 2.000 σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πληρότητες σε Πορταριά, Μακρυνίτσα και Βόλο κυμαίνονται σε ποσοστό 40%.

Από το holiday alone στο all together

Για την επίσκεψη σε προορισμούς όπως ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, η Ελάτη, τα Ιωάννινα, η Καστοριά και η Φλώρινα, υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές, με τουριστικά γραφεία, οδική μεταφορά και διαμονή σε ξενοδοχείο με τις τιμές των πακέτων να ανέρχονται στα 120 ευρώ για ένα τετραήμερο, με διαμονή και πρωινό.

Πτώση και στην Αρκαδία

Στην Αρκαδία, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της π��ριοχής είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 20%, ενώ οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 30%, με το δίκλινο ξενοδοχείο δύο ή τριών αστέρων να στοιχίζει από 40 ως 70 ευρώ, ενώ των τεσσάρων αστέρων από 60 ευρώ ως 120 ευρώ.

Ο Άγιος Βασίλη πήγε... Αράχωβα και Καλάβρυτα

Αντιθέτως στην Αράχωβα και τα Καλάβρυτα η εικόνα της επισκεψιμότητας είναι λίγο καλύτερη. Συγκεκριμένα, στην Αράχοβα οι τιμές έχουν περιοριστεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και ξεκινούν από 45 ευρώ με πρωινό για ένα δίκλινο δωμάτιο. Η πληρότητα κυμαίνεται σε ποσοστό 70% για τα Χριστούγεννα. Στα Καλάβρυτα, οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 20% από το 2011 και ξεκινούν από τα 40 ευρώ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και από 80 ευρώ στα ξενοδοχεία τριών αστέρων, ενώ η πληρότητα αγγίζει ποσοστό 65-70%.

Όπου και αν πάτε, ότι και αν κάνετε, εμείς ευχόμαστε...καλές γιορτές και καλές διακοπές!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top