Σύγκλητος ΑΠΘ: Ζητά την παραμονή των 97 υπαλλήλων ΙΔΑΧ στις θέσεις τους

Λόγω διοικητικών αδιεξόδων

Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΑΠΘ που συνεδρίασε σήμερα, διαφώνησε πλήρως στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τη διαθεσιμότητα των 97 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του ιδρύματος.

Ταυτόχρονα ζητά από την πολιτεία να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διοικητικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποχρεώσεων του ακαδημαϊκού ιδρύματος και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους με την ίδια υπαλληλική σχέση.

«Οι υπάλληλοι αυτοί στελεχώνουν τις διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας γραμματειακά τη λειτουργία των σχολών και τμημάτων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες φοίτησης των περίπου 75.000 προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών και υποψηφίων διδακτόρων, τις διοικητικές ανάγκες των περίπου 2.100 καθηγητών και λεκτόρων καθώς και τις διοικητικές ανάγκες των περίπου 1.240 μελών του λοιπού προσωπικού», σημειώνεται στο ψήφισμα.

Τέλος, η Σύγκλητος καλεί το υπουργείο να σταθμίσει το γεγονός ότι απαιτείται χρόνος για την ουσιαστική επεξεργασία και επικαιροποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες, δεδομένης και της επί 2,5 μήνες κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης, η οποία έχει επιφέρει τεράστιο όγκο υποθέσεων για διεκπεραίωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top