Στην αντεπίθεση οι εργολαβικοί του ΑΠΘ με μήνυση για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Δώρο Χριστουγέννων περίμεναν και δώρο τελικά , δεν είδαν

Στην αντεπίθεση οι εργολαβικοί του ΑΠΘ με μήνυση για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

​​Δώρο Χριστουγέννων περίμεναν και δώρο τελικά , δεν είδαν…

Το σωματείο των εργολαβικών εργαζόμενων στο ΑΠΘ μετά από αυτή την εξέλιξη προχώρησε σε καταγγελία στον ΣΕΠΕ και υποβολή μήνυσης στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Όπως υποστηρίζουν και κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τα χρήματα που εισέπραξαν πριν από λίγες μέρες , δεν αντιστοιχούσαν στο μισθό του Αυγούστου αλλά στο δώρο Χριστουγέννων. Να θυμίσουμε πως όπως είχε συμφωνηθεί πριν από μερικές μέρες στη συνάντηση «ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος» που είχε γίνει παρουσία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Ε.Μαδεμλή το ΑΠΘ θα έδινε στην εργολαβική εταιρία χρήματα , αρχικά , για την πληρωμή των μισθών του Αυγούστου , στην συνέχεια του Σεπτεμβρίου και μετά το Δώρο των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Σιδέρης Κωνσταντινίδης, κατήγγειλε την αθέτηση της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για κοροϊδία. Mετά από αυτήν την εξέλιξη, το σωματείο ενημέρωσε και τον εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία που έγινε ενώπιον του.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, το πανεπιστήμιο πριν από λίγα 24ωρα, έδωσε χρήματα στην εταιρεία-εργολάβο προκειμένου οι υπάλληλοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Αυγούστου, εκδίδοντας μάλιστα και τιμολόγιο με την παραπάνω αιτιολογία, ωστόσο η εταιρεία από μόνη της θεωρεί ότι τα χρήματα που έδωσε αντιστοιχούν στο δώρο, για να γλυτώσει τις μηνύσεις.

Το σωματείο τώρα, σύμφωνα με το νόμο, θα περιμένει μέχρι τις 12 το βράδυ προκειμένου να εκπνεύσει και τυπικά η προθεσμία για την καταβολή του δώρου, ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει και πάλι το Α.Τ Λευκού Πύργου, το οποίο αναμένεται να αποστείλει σχετικό σήμα σε Α.Τ της Αθήνας για τη σύλληψη του υπευθύνου της εργολαβικής εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top