Μετά λέμε που πήγαν τα λεφτά: Απίστευτο "πάρτι" εκατομμυρίων για την ΜΚΟ "Ο Κύκλος της Πάτμου"

Τουλάχιστον 3,5 εκατομ. έκαναν "φτερά"από επιχορηγήσεις του κράτους

Πάρτι εκατομμυρίων με λεφτά δικά μας και του κράτους έκαναν όπως φαίνεται μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, "Ο Κύκλος της Πάτμου" -ξοδεύοντάς τα για σπίτια, δάνεια και ταξίδια.

Για την απίστευτη υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δεκατεσσάρων ατόμων, μελών της Μ.Κ.Ο. αλλά και συγγενών τους, και εκδόθηκε βούλευμα για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων.

Κατά έναν… περίεργο λόγο τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια έκαναν «φτερά» από επιχορηγήσεις του κράτους και δωρεές ενώ σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία …όλως τυχαίως πολλά χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων ή συγγενών τους τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για πληρωμή προσωπικών δανείων. Και μετά απορούμε που πήγαν τα λεφτά!

Το πάρτι σπατάλης όμως δεν τελειώνει εδώ…. Πολλά από τα χρήματα που "εξαφανίστηκαν" χρησιμοποιήθηκαν όχι φυσικά για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αλλά σε έξοδα διαμερίσματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, που αποτελούσε μόνιμη κατοικία μέλους της Μ.Κ.Ο., έξοδα αγοράς προϊόντων σούπερ-μάρκετ κ.λπ., καθώς και έξοδα για γεύματα σε εστιατόρια και για μετακίνήσεις μελών της Μ.Κ.Ο. και συγγενικών τους προσώπων.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. εισέρευσε συνολικά, κατά την περίοδο 2000 έως και 2010, το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό που ήταν καταχωρημένο στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων του σωματείου ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεν εντοπίστηκαν εγγραφές για το υπόλοιπο ποσό.


Επίσης , εντοπίστηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός της Μ.Κ.Ο. σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εισροές συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από διάφορα εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.α.) με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.

Ο Κύκλος της Πάτμου έλαβε, επιπλέον, επιχορηγήσεις, από δυο Υπουργεία, χωρίς ωστόσο στην πρώτη περίπτωση να γίνει σχετική καταχώρηση στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων του σωματείου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το ποσό που εισπράχθηκε για τη διεξαγωγή του συμποσίου της Κασπίας (το οποίο και αναβλήθηκε), καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην Έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top