Καβάλα-Ξάνθη: Καταθέτουν τις πινακίδες λόγω κρίσης!

Διπλάσιος ο αριθμός των οδηγών που δεν έχει χρήματα να πληρώσει το σήμα!

Καβάλα-Ξάνθη: Καταθέτουν τις πινακίδες λόγω κρίσης!

Οι κάτοικοι της Καβάλας και της Ξάνθης δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το σήμα τελών κυκλοφορίας και έτσι παραδίδουν τις πινακίδες τους σωρηδόν!

Μάλιστα, ο αριθμός των κατόχων επιβατικών Ι.Χ που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους έχει διπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρσι.

Για πρώτη χρονιά φέτος παραδίδουν πινακίδες και οι κάτοχοι επαγγελματικών αυτοκινήτων είτε λόγω διακοπής επαγγέλματος είτε αδυναμία συντήρησης του επαγγελματικού οχήματος.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη του τμήματος αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας Νίκη Λαδίκα φέτος παρατηρείται αύξηση στην παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας συγκριτικά με την περσινή ��ρονιά.

Πέρσι, το ίδιο διάστημα του 2011 είχαν κατατεθεί 800 πινακίδες από ιδιοκτήτες Ι.Χ. και δικύκλων, ενώ φέτος ο αριθμός έχει φθάσει τις 1.400 και θα υπάρχει συνέχεια μέχρι το τέλος του 2012.

Ειδικότερα, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή (14/12) παραδίδονταν περίπου 50 πινακίδες ημερησίως, όμως από τη Δευτέρα (17/12) και μέχρι την Τετάρτη το πρωί υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση καθώς το νούμερο ανέβηκε στις 80 πινακίδες ημερησίως.

Στην Ξάνθη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου είχαν κατατεθεί συνολικά 690 πινακίδες (αυτοκινήτων, δικύκλων), ενώ πέρσι την ίδια χρονική περίοδο μόλις 350.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος του τμήματος αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης κ. Βέρτης η αύξηση που αγγίζει το 100% οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία λόγω περικοπών σε μισθούς - συντάξεις και επιβολής νέων φόρων, στα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και στο υψηλό κόστος συντήρησης των οχημάτων.

Η αύξηση που παρατηρείται οφείλεται και στο γεγονός ότι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ή δικύκλων που τα χρησιμοποιούσαν επικουρικά (π.χ. για αγροτικές δουλειές στα χωράφια) και τα είχαν ανασφάλιστα σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες αυτών των αυτοκινήτων όταν έγινε γνωστό ότι θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top