Κλείνουν τα σχολεία σε Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα-Τα παιδιά ξεπαγιάζουν

Δεν έχουν λεφτά για θέρμανση

��λείνουν τα σχολεία σε Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα-Τα παιδιά ξεπαγιάζουν
Ντροπή μας… Η Ελλάδα εν έτει 2012, γυρνά δεκαέτιες πίσω όπου τα παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα και ξεπάγιαζαν από το κρύο στα σχολεία.

Την ώρα λοιπόν που κάποιοι προσπαθούν να μιλήσουν για ανάπτυξη σε αυτή την χώρα, τα σχολεία Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Βόϊου βάζουν λουκέτο από τις 7 Ιανουαρίου λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι σχολικές αίθουσες έχουν μετατραπεί σε ψυγεία με αποτέλεσμα να έχει καταστεί αδύνατη η διδασκαλία.

Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες. Παράλληλα οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν α παιδιά να ξεπαγιάσουν.​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top