Αγανάκτηση στο ΕΜΠ από το επεισόδιο σε βάρος καθηγήτριας από κουκουλοφόρους

Συνεδριάζει το Πρυτανικό Συμβούλιο για τον τρόπο αντίδρασης

Αγανάκτηση στο ΕΜΠ από το επεισόδιο σε βάρος καθηγήτριας από κουκουλοφόρους

Πρώτη ανάρτηση: 18:25

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος από αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αλλεπάλληλους τραμπουκισμούς οργανωμένων ομάδων «φοιτητών» (;) σε βάρος καθηγητών.

Αύριο θα συγκληθέί η Σύγκλητος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεταθ εκτός από την κατάθεση μυνητήριας αναφοράς να προχωρήσουν και σε αναστολή για 3 μέρες των εργασιών του ιδρύματος. Επίσης ο κύριος Σιμόπουλος τελεί υπό παραίτηση.

Όπως υποστηρίζουν πλέον καθηγητές του ΕΜΠ, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, ενώ η σταγόνα με την οποία ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να είναι το επεισόδιο που συνέβη σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλλε στο γραφείο καθηγήτριας που πρόσφατα εξελέγη στο νέο συμβούλιο του Ιδρύματος. Οι κουκουλοφόροι κρατούσαν ένα κουβά με κόκκινη μπογιά τον οποίο και έριξαν στο γραφείο της καθηγήτριας, προκαλώντας ζημιές σε αυτό.

Πρόκειται για ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό μετά από τους αλλεπάλληλους προπηλακισμούς καθηγητών από οργανωμένες ομάδες «φοιτητών» την ώρα της διδασκαλίας στο αμφιθέατρο, ενώ πρόσφατα είναι και τα περιστατικά στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο και Μακεδονίας) με την άσκηση ή την απειλή χρήσης βίας σε βάρος καθηγητών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top