Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραχωρεί 7 στρέμματα για αστέγους και ανέργους!

Με 20.000 ευρώ θα χρηματοδοθεί

​Μπρόκολα, κουνουπίδια, σπανάκια, φασολάκια και άλλα ζαρζαβατικά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν άποροι, άνεργοι και άστεγοι στο δημοτικό λαχανόκηπο που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στα ιαματικά λουτρά Θέρμης.

Η συνολική του έκταση θα είναι 7 στρέμματα ενώ η παραχώρηση για χρήση του χώρου εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Η παραπάνω κοινωνική δομή θα χρηματοδοτηθεί με ποσόν 20.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΑΔ).

Σύμφωνα με την δομή αυτή θα διανεμηθεί αρδευόμενη έκταση 50 m2 σε κάθε ενδιαφερόμενο για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, με απώτερο σκοπό την σίτιση του για ένα έτος.

Υποχρέωση κάθε καλλιεργητή είναι η παραχώρηση του 10% της ετήσιας παραγωγής του ώστε να αυτή να διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η έκταση, που θα καλλιεργηθεί θα περιφραχθεί, ενώ σ’ αυτή θα εγκατασταθεί αρδευτικό δίκτυο, που να καλύπτει τις ανάγκες των καλλιεργειών, που θα εγκατασταθούν. Το αρδευτικό δίκτυο θα συνδεθεί με την υπάρχουσα, στον χώρο αυτό, γεώτρηση του Δήμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top