600.000 για... παγοθραυστικό είχε δώσει η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»

Απίστευτη σπατάλη δημόσιου χρήματος. Μέχρι και ταξίδια στον Βόρειο Πόλο έκαναν!

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος 10 ατόμων… πρώην μελών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου.

Ο «Κύκλος της Πάτμου» είναι μια ΜΚΟ, που συνδυάζει την θρησκευτική συνείδηση με το περιβάλλον!

Η δίωξη αφορά κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα 10 ατόμων, που διετέλεσαν μέλη από το 2000 έως το 2010.

Πρόκειται για κονδύλια ύψους 4 έως 5 εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθαν τόσο από κρατικό «χρήμα», όσο και από χορηγίες και σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα… δεν υπήρχαν στα ταμεία της ΜΚΟ, αλλά σε λογαριασμό στο Λονδίνο!

«Ο Κύκλος της Πάτμου»

Όπως προέκυψε από τις έρευνες η Οργάνωση από τις αρχές του 2010 έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική!

Μάλιστα, η ΜΚΟ είχε δώσει 600.000 ευρώ, για να ναυλώσει… παγοθραυστικό, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δεκάδες καλεσμένοι σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο, όπως ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ κλπ.

Ο «Κύκλος της Πάτμου» έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί, ενώ μέλη της είναι γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι!

Εν τω μεταξύ, αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Εισαγγελία Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top