Πνίγηκε η Πάτρα από τη βροχή-Τεράστια προβλήματα από τη νεροποντή

Πλημμύρισε μέχρι και το Δημαρχείο! Ποτάμια οι δρόμοι

Τεράστιες ζημιές σημειώθηκαν στην Πάτρα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Από χθες, το κέντρο της πόλης έχει πλημμυρίσει για τα καλά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ ο πεζόδρομος της Ρήγας Φερραίου, μετατράπηκε σε λίμνη, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να μην φεύγουν από τα καταστήματα τους ώστε να τα προφυλάξουν από το ορμητικό νερό.

1.jpg

Και δεν είναι το μόνο σημείο που «πνίγηκε» από τη βροχή. Το ίδιο, συνέβη και σε δρόμους κοντά στο Παμπελλοπονησιακό Στάδιο, ενώ η Ακτή Δημαίων σε πολλά σημεία της έμοιαζε με χείμαρρο!

  • Πλημμύρισε και εκκενώθηκε το γραφείο του Δημάρχου-Φόβοι πως καταστράφηκαν αρχεία:

Ούτε όμως και το γραφείο του Δημάρχου τη γλύτωσε από τους ουρανούς που άνοιξαν.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης είναι που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές, μιας και το νερό πέρασε από τον πρώτο όροφο, μέσω του πατώματος, σε όλα τα γραφεία του ισογείου!

2.jpg
Γι΄αυτό και έντονος είναι ο φόβος, πως ίσως έχει καταστραφεί αρχειακό υλικό που βρισκόταν στα ισόγεια του Δημαρχείου.

Οι πρώτες πληροφορίες, λένε πως το Δημαρχείο πλημμύρισε επειδή τα εσωτερικά λούκια δεν κατάφεραν να διοχετεύσουν το νερό και έτσι πλημμύρισαν οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου.

3.jpg
Συνολικά, η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ η πόλη έμεινε για περίπου ένα τέταρτο χωρίς ρεύμα.

Πολλοί μάλιστα, αναφέρουν πως η ασταμάτητη βροχή σε συνδυασμό με τα σκουπίδια στους δρόμους είναι αυτή που έκανε χειρότερο το πρόβλημα.

4.jpgΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top