Κατοχυρώθηκε ο��ομασία για το «μανταρίνι Χίου»

Αναγνωρίστηκε από την ΕΕ ως Προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης

Ως προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης, αναγνωρίσθηκε το «Μανταρίνι Χίου», γινόμενο το 97ο ελληνικό προϊόν που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό μητρώο αγαθών Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Είναι το 97ο ελληνικό προϊόν που έχει ενταχθεί ως σήμερα στο ευρωπαϊκό Μητρώο ΠΓΕ και ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

Το μανταρίνι Χίου ανήκει στην ποικιλία tenore του είδους Citrus deliciosa, το οποίο είναι διαφορετικό από το μανταρίνι κλημεντίνη (Citrus reticulata) και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και έντονο άρωμα.

Η κατοχύρωση της ονομασίας δίνει τη δυνατότητα, αφενός στους παραγωγούς του απομακρυσμένου νησιού να βελτιώσουν το εισόδημά τους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ζήτηση και καλύτερες τιμές, αφετέρου στους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόν εγγυημένης ποιότητας.

Η καλλιέργεια, η παραγωγή, η συγκομιδή, η διαλογή και η τυποποίηση του προϊόντος «Μανταρίνι Χίου» είναι διαδικασίες που πρέπει να εκτελούνται εντός της γεωγραφικής περιοχής των νήσων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top