"Αστυνομικοί Διευθυντές έπαιρναν σύνταξη και εφάπαξ... Στρατηγού!"

Οικονομικό σκάνδαλο 250 εκατομμυρίων καταγγέλλουν συνδικαλιστές αστυνομίας

Την αφαίμαξη του Ταμείου επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας απασχολουμένων στα σώματα ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, κάνοντας λόγω για απώλειες που αγγίζουν ακόμη και τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλοι ανεξαιρέτως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που βγήκαν στην σύνταξη με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, μετά από ομαδική ή ατομική προσφυγή, τόσο στο υπουργείου Δημόσιας Τάξης όσο και στην διοίκηση του Ταμείου, κατάφεραν παράτυπα να πάρουν σύνταξη και εφάπαξ Στρατηγού!


Μια πρακτική που σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια. Η Ελλάδα με λίγα λόγια είναι η χώρα με τους περισσότερους στρατηγούς παγκοσμίως!

Αποτέλεσμα ήταν να βουλιάξει ακόμη περισσότερο το ταμείο (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) και να βρίσκεται σήμερα στην δεινή θέση να μην μπορεί να καλύψει άμεσα τα εφάπαξ των χαμηλόβαθμων αστυνομικών που βγαίνουν στη σύνταξη.


Αν για παράδειγμα ένας χαμηλόβαθμος μάχιμος αστυνομικός βγει στη σύνταξη στα 26 χρόνια ενεργούς δράσης, θα πρέπει να περιμένει να συμπληρωθούν 31 χρόνια για να πάρει το εφάπαξ.

Σύμφωνα τέλος με την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ανάμεσα στους αστυνομικούς διευθυντές που πήραν σύνταξη και εφάπαξ στρατηγού, είναι και ορισμένοι που χρημάτισαν βουλευτές. Αναλυτική παρουσίαση της καταγγελίας θα γίνει το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top