Θεσσαλονίκη: Μοιράζουν πρωινό σε 860 μαθητές!

Μια συγκινητική πρωτοβουλία για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Θεσσαλονίκη: Μοιράζουν πρωινό σε 860 μαθητές!

Μια συγκινητική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους μαθητές και για τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα!

Από σήμερα και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα χορηγούν δωρεάν πρωινό, ένα σάντουιτς ή μία τυρόπιτα, σε 860 μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη, πέρυσι, στο πρόγραμμα είχαν συμπεριληφθεί 600 μαθητές αλλά φέτος ο αριθμός τους ανέβηκε κατά 260 παιδιά!

«Με το πρόγραμμα αυτό, ως Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να στήσουμε μια κοινωνική δομή για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία καθώς έρχεται να συνδράμει οικογένειες και γονείς σε μια εποχή κρίσης και έντονων οικονομικών προβλημάτων», σημείωσε.

Η δωρεάν διανομή πρωινού, αρχικά κατά το 2012, υλοποιήθηκε σε 50 σχολεία και των δύο βαθμίδων σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων αυτών με μια πίστωση της τάξης των 32.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Φέτος που στο πρόγραμμα συμμετέχουν 54 σχολεία και η διανομή κολατσιού γίνεται σε ακόμη περισσότερους μαθητές, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε πίστωση 45.000 ευρώ.

Το κολατσιό διατίθεται όχι πλέον σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία αλλά μέσω εταιρίας catering η οποία ανέλαβε τη διανομή κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top