Γαλλία: Θετικός σε νέες εκλογές για την προεδρία ο Κοπέ

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η «μάχη της Δεξιάς»

​Έτοιμος για μία νέα εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Γαλλία, φέρεται να είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλο��ών για την προεδρία του δεξιού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Την δήλωση χαιρέτισε ο αντίπαλός του, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοπέ, με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα, «συμφωνεί να οργανωθούν νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013».

Ο Σεπτέμβριος επελέγη ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός αφού ο Φιγιόν ήθελε να γίνουν οι εκλογές τον Μάρτιο του 2013 ενώ ο Κοπέ αντιπρότεινε αρχικά να γίνουν το 2014.

Ο Φιγιόν χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το γεγονός ότι ο Κοπέ αποδέχτηκε τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα».

«Είναι μια μεγάλη νίκη για όσους ζητούσαν να βρεθεί μια δημοκρατική λύση στην κρίση που περνά το κίνημα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Στην τελική συμφωνία θα πρέπει να περιληφθεί και η διάλυση της ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι υποστηρικτές του Φιγιόν στο κοινοβούλιο, αναφέρει περιβάλλον του Κοπέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top