Αυτό και αν είναι ...Cayennοχώρι:Αγρότες καλλιεργούσαν... πλαστά τιμολόγια και έπαιρναν Porche

Κάνουν παρέλαση τα υπερπολυτελή αυτικίνητα στο Άρμα Θηβών

Γίνεται ένα ολόκληρο χωριό αντί να πηγαίνει στα χωράφια να κυκλοφορεί με Porche Cayenne και Ferrari; Και όμως γίνεται… Αν πάτε μια βόλτα στο Άρμα Θηβών θα καταλάβετε, όπως κατάλαβε και το ΣΔΟΕ και έμεινε με ανοιχτό το στόμα… Κάλιο αργά παρά ποτέ βέβαια!

Στο… μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ είναι η κομπίνα που είχαν στήσει εννέα οικογένειες από το συγκεκριμένο χωριό της Φθιώτιδας η οποία αφορά παράνομες επιστροφές ΦΠΑ από εικονικές αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ΣΔΟΕ ερευνά παρόμοιες υποθέσεις και στις γύρω περιοχές, ήδη έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα για μία από τις εννέα αυτές οικογένειες στο χωριό Αρμα, καθώς ο πατέρας, η μητέρα, η κόρη και ο γιος της οικογένειας φέρονται να καταχράστηκαν περίπου 1.000.000 ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ. Μην τρίβετε τα μάτια σας! Καλά διαβάσατε!


Την ίδια περίοδο, άλλος αγρότης κατηγορείται πως παρουσίασε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 2.350.000 ευρώ, ενώ άλλη αγρότισσα φέρεται πως κατάφερε να εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1.100.000 ευρώ.

Όπως λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ οι απώλειες σε φόρους για το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση αυτή είναι από 9-10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του, «σε ένα άλλο χωριό, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, άλλες έξι οικογένειες έφαγαν από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 5-6 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν επιπλέον 100 οικογένειες, αλλά τα ποσά που τους αφορούν είναι μικρά».

«Τα αυτοκίνητα είναι πραγματικά πολυτελείας: Porsche, Ferrari και θηριώδη τζιπ ήταν στην πρώτη γραμμή» λέει ένας από τους ελεγκτές που επισκέφθηκαν την περιοχή.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οικογένειες του χωριού εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια 170 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας πάνω από 15 εκατ. ευρώ με τη μέθοδο της επιστροφής ΦΠΑ από αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων. Τα εικονικά τιμολόγια είχαν αντικαταστήσει τις αγροτικές καλλιέργειες, από τις οποίες ζούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι περίπου 1.000 κάτοικοι του χωριού, και είχαν δημιουργήσει μια ασυνήθιστη τάξη νεόπλουτων αγροτών.

Φυσικα στην κομπίνα δεν ήταν μόνοι τους… Είχαν επιστρατευτεί λογιστές, άνθρωπ��ι των δήμων, της νομαρχίας και αγρότες- «μαϊμού», που εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες χωρίς να έχουν καν χωράφια στην ιδιοκτησία τους, όπως προέκυψε από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το...κουβάρι της πρωτοφανούς υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έπεσε πάνω σε αγρότισσα με πλαστά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Η γυναίκα καλλιεργούσε – όπως δήλωνε τουλάχιστον – κρεμμύδια και πατάτες, αλλά στην ουσία ήταν η...εμπροσθοφυλακή του χωριού για την είσπραξη των χρημάτων από τα τιμολόγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top