Τη Δευτέρα η μάχη του Δημοσίου στον Άρειο Πάγο για το «χαράτσι»

Zητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο (σε συμβούλιο) η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα) με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αρεοπαγίτες σε συμβούλιο (και όχι επί έδρας) θα συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, την αίτηση αναστολής του Δημοσίου κατά της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε κατόπιν πέντε Ενώσεων Καταναλωτών με δικηγόρο τον Γ. Μυταλούλη και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας με δικηγόρο τον Γ. Κόκκα (ο τελευταίος έχει προσφύγει και ατομικά).

Το Δημόσιο στην αίτηση αναστολής υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Και αυτό γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος του επιβάλλουν.

Αυ��ή όμως η αδυναμία είσπραξης έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου πάντα, να υπάρξει: 1) απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, 2) ελλειμματικός προϋπολογισμός και 3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top