Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης για απάτη εκατομμυρίων

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας έδινε δάνεια στις επιχειρήσεις του από την τράπεζα του

Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης για απάτη εκατομμυρίων

Κατόπιν εντάλματος της 2ης ανακρίτριας Αθηνών συνελήφθη το απόγευμα, γύρω στις 17:00, στην Βουλιαγμένη ο 40χρονος επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank, που όπως σας είχαμε πει, χορηγούσε ζημιογόνα δάνεια σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Όπως σας ενημερώσαμε, την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς και των 29 συγκατηγορουμένων του.

Μάλιστα, ήδη υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο επιχειρηματίας και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν φυγαδεύσει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί για τα αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, που τον βαραίνουν και αφορούν υπεξαίρεση, απάτη, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top