Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Πύργου: Ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι ηλικιωμένοι

Δεν δίνει το κράτος επιχορηγήσεις

Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Πύργου: Ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι ηλικιωμένοι
Αναγκασμένοι να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, λόγω της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να στηρίξει με επιχορηγήσεις την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων φιλοξενίας, είναι οι ηλικιωμένοι που τη φροντίδα τους έχει αναλάβει το παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων (πρώην γηροκομείο Πύργου).

Εκτός από το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πρώην γηροκομείο, με τη μία πτέρυγα να λειτουργεί από το 1965 χωρίς καμία συντήρηση, εκείνο που καθιστά αδύνατη την φιλοξενία ανθρώπων που χρειάζονται φροντίδα, είναι η έλλειψη προσωπικού και ειδικά νοσηλευτών που θα μπορούν να αναλάβουν την περίθαλψη των ατόμων που βρίσκονται εκεί.


Οι ανύπαρκτες επιχορηγήσεις, για την σωστή συντήρηση του κτηρίου, μέσα στο οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται είκοσι ψυχές, έχουν δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων και από τους ίδιους τους ηλικιωμένους που ζητούν από τους αρμόδιους να δείξουν το ενδιαφέρον τους στα άτομα που το ίδιο το Κράτος άφησε στην άκρη.


Η ανάγκη για θέρμανση των ηλικιωμένων είναι μεγάλη, ωστόσο η έλλειψη χρημάτων κρατά τη δεξαμενή του Θεραπευτηρίου άδεια. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top