Κατάσχεται η περιουσία του Λαυρεντιάδη

Δεκτή η προσφυγή των μετόχων της Proton Bank

Τη συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδή��ησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας διέταξε το Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων).

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας PROTON που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στο Ταμείο Χρηματοσπιτωτικής Σταθερότητας.

Στην συνέχεια με το διαχωρισμό της τράπεζας σε «υγειή» και "κακή" οι μέτοχοι της τράπεζας εν μια νυκτί απώλεσαν τις περιουσία τους.


Η κατάσχεση αφορά κάθε περιουσιακό τους στοιχείο είτε αυτό βρίσκεται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.

Η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τους μετόχους, επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη δικαιοσύνη ότι μεμομνωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρίας και τρίτων για πράξεις και παραλείψεις τους που ζημίωσαν το νομικό πρόσωπο της εταιρίας και τους ίδιους τους μετόχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top