Ελεύθερα τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία από το 2013

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Σε αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ότι αφορά τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» το υπουργείο στοχεύει με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους φοίτησης λαμβάνοντας υπόψη ότι την τελευταία διετία έχουν φύγει από τα ιδιωτικά σχολεία περίπου 8000 μαθητές.

Ωστόσο, η απελευθέρωση των διδάκτρων βρίσκει αντίθετους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια προχώρησαν σε εκπτώσεις λόγω κρίσης χωρίς αυτές όμως να τις εμφανίζουν στους επίσημους τιμοκαταλόγους τους και έτσι δεν περνούσαν στον πληθωρισμό.


Την ίδια ώρα οι νέοι που θα διεκδικήσουν φέτος μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν διαφορετικό μηχανογραφικό που θα προκύψει και από τις συγχωνεύεις σχολών η τμημάτων .Το θέμα συζητήθηκε και στην χθεσινή συνάντηση του υπουργού παιδείας με τους Πρόεδρους των ΤΕΙ και μάλιστα κάποιοι φέρονται πως του ζήτησαν την επαναφορά της βάσης του 10, όπως σας γράψαμε από το star.gr.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top