Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Κάντε κλικ και ενημερωθείτε

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

1) Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στις 11.00 διοικητικοί υπάλληλοι θα συγκεντρωθούν έξω από την πρυτανεία διαμαρτυρτόμενοι για την διαθεσιμότητα.

2) Στις 12.00 στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα συγκεντρωθούν και θα κάνουν πορεία προς το δημαρχείο του δήμου Δέλτα ζητώντας δωρεάν μεταφορά και σίτιση

3) Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, όλες οι υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Η αυριανή απεργία έρχεται ως απάντηση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που οι υπηρεσίες του Δημοσίου δεν απέστελλαν εντός μίας ημέρας τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιη αργία, τότε θα υπάγονταν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού δικαίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) διοικητικού.

4) Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου

5) Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 10.00, στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, οι οποίοι ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Από το 2011 οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και, καθώς η διεύθυνση της επιχείρησης τους άφησε απλήρωτους. Αποφάσισαν μάλιστα να καταλάβουν το εργοστάσιο και να διεκδικήσουν την επαναλειτουργία του. Η ΒΙΟΜΕΤ παραγωγός οικοδομικών υλικών αποτελούσε στην ουσία θυγατρική του ομίλου Φιλίππου (Φιλκεράμ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top