Επαναστατική θεραπεία: Με τον ιό του AIDS θεραπεύει την λευχαιμία!

Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία της μικρής Έμα που έγινε καλά

Επαναστατική θεραπεία: Με τον ιό του AIDS θεραπεύει την λευχαιμία!

Η συγκλονιστική ιστορία της 7χρονης Έμα Γουάιτχεντ έφερε στο φως της δημοσιότητας μια νέα επαναστατική τεχνική για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, την οποία εφάρμοσαν οι γιατροί στη μικρή ασθενή από την Φιλαδέλφεια, γεγονός που αφήνει ελπίδες σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς με λευχαιμία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για την 7χρονη σήμερα Έμα Γουάιτχεντ, η οποία όταν ήταν 5 ετών, οι γονείς της την είδαν να καταρρέει χωρίς να ξέρουν την αιτία. Μετά τους ανακοινώθηκε ότι η κόρη τους πάσχει από λευχαιμία και εκείνοι έχασαν τον κόσμο!

Από εκείνη την ημέρα οι γονείς της, Τομ και Κάρι πήγαιναν τη μικρή για χημειοθεραπεία σε ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στις ΗΠΑ.

Στην αρχή, όπως όλα τα παιδιά η Έμα είχε σημάδια βελτίωσης και έδειχνε ότι μπορούσε να τα καταφέρει!

Τότε η κακοήθεια άρχισε να αναπτύσσεται σχεδόν με μανία και να αυξάνεται στον οργανισμό της!

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της πως δεν υπήρχε ελπίδα…

Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία και στη προκειμένη περίπτωση φαίνεται να ίσχυσε!

Κάποιοι ειδικοί ενημέρωσαν τους γονείς: «Στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια δοκιμάζεται μια νέα θεραπεία, η οποία όμως δεν έχει γίνει ποτέ σε παιδί ούτε σε κάποιον ενήλικο που είχε τέτοιου τύπου λευχαιμία».

Οι γονείς, όμως αποφάσισαν να συναινέσουν και να το παλέψουν!

Έτσι λοιπόν στα μέσα Απριλίου η 6χρονη τότε Έμα, μπήκε στο νοσοκομείο για να δοκιμαστεί η θεραπεία. Στο πλαίσιο της πρωτοπόρας διαδικασίας οι γιατροί της αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος.

Αφαίρεσαν το γενετικό υλικό, το DNA, από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με το γενετικό υλικό αδρανοποιημένου DNA από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS!

Αυτός ο «επικίνδυνος» όταν είναι ενεργός ιός, επιλέχθηκε επειδή είναι ο ιδανικός για τη μεταφορά γενετικού υλικού μέσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Αυτή είναι άλλωστε και η ιδιαιτερότητα που τον κάνει να μην μπορεί να εντοπιστεί και να εξουδετερωθεί με τα φάρμακα!

Αφού προηγήθηκε αυτή η διαδικασία στο εργαστήριο, οι γιατροί, επέστρεψαν με ορό στον οργανισμό της Έμα τα ίδια της τα κύτταρα και με αποστολή να σκοτώσουν τη λευχαιμία!

Αισιόδοξο μήνυμα

Σήμερα η μικρή παίζει ανέμελη στην αυλή του σπιτιού της, πηγαίνει σχολείο και ζει ευτυχισμένη με τους γονείς της, καθώς ο καρκίνος, όπως λένε οι επιστήμονες δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί!

Έκτοτε η θεραπεία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε αρκετούς ασθενείς και έχει αρχίσει να γίνεται και σε άλλα νοσοκομεία, όπως το Μεμόριαλ στη Νέα Υόρκη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top