«Αιτία πολέμου!»-Θύελλα αντιδράσεων για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές!

ΔΕΙΤΕ τι αλλάζει στο ωράριο

Έντονη είναι η αντίδραση των μικρομεσαίων εμπόρων και των εργαζομένων στην απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα με εμβαδόν έως και 250 τ.μ.!

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για ριζικές αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων, οι οποίες θα επιτρέπουν σε εμπορικά καταστήματα συνολικού εμβαδού έως και 250 τ.μ. να παραμένουν ανοιχτά εφόσον επιθυμούν, ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου!

Όπως όμως υποστηρίζουν, η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική συνομοσπονδία Επαγγε��ματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πρόκειται για μια «αιτία πολέμου»!

Μάλιστα, τονίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να αυξήσει το τ��ίρο αλλά αντίθετα θα τον αναδιανείμει προς όφελος όσων έχουν τη ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος της λειτουργίας την Κυριακή!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αποκλείονται από την Κυριακάτικη λειτουργία και τα εμπορικά κέντρα, ενώ υπό συζήτηση παραμένει το τι θα ισχύσει για τις αλυσίδες franchise.

Η πρόταση του υπουργείου για το ωράριο της Κυριακής είναι από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία.

Ο κύριος Σκορδάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, τα καταστήματα που επιλέγουν να εργαστούν την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά το πρωί της Δευτέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top