Νίκος Αβραμίδης: Πώς θα αλλάξει η Αθήνα τη σημερινή της εικόνα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη

Νίκος Αβραμίδης

Ο Νίκος Αβραμίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», μιλά για τα προβλήματα και τις λύσεις της Αθήνας.  

Η Αθήνα αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι δεν παρέχει στον επισκέπτη όσα θα έπρεπε; 

Αναμφίβολα ο τουρισμός για την χώρα μας, αποτελεί την κινητήρια δύναμη και κατέχει κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ειδικά τον τελευταίο καιρό που ο τουρισμός σημειώνει ραγδαία αύξηση. Σαφώς και η Αθήνα μας σήμερα δεν παρέχει όσα πρέπει στους επισκέπτες της, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει πλήρως εγκαταλειφθεί σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να επανέλθει η πόλη στην κανονική της λειτουργία και να αναδειχθούν οι κρυμμένοι της θησαυροί. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε μια φωτεινή, λειτουργική και φιλόξενη πόλη, με προτεραιότητα στον πολίτη και στην γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του, με επαρκή καθαριότητα από άκρη σε άκρη και κουλτούρα ανακύκλωσης, με περισσότερο πράσινο και πάρκα αναψυχής με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ασφάλεια να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ενεργειών.

Νίκος Αβραμίδης

Νίκος Αβραμίδης

«Αθήνα Ψηλά» γιατί να ψηφίσει κάποιος; 

Η Αθήνα χρειάζεται δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τη σημερινή της εικόνα. Γιατί, πάνω από όλα, η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων. Και επειδή ακριβώς πρέπει να γίνουν πολλά, χρειάζεται έναν doer, έναν ακτιβιστή, έναν ισχυρό άνθρωπο, που να έχει την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία της αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να γνωρίζει το μηχανισμό του Δήμου και πως λειτουργεί, για να μπορεί να τα καταφέρει. Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατέχει αυτά τα χαρακτηριστικά και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με μετρήσιμους, ρεαλιστικούς και κοστολογημένους στόχους για την Αθήνα και 7 ξεχωριστά προγράμματα με αποκέντρωση μέσων, πόρων και αρμοδιοτήτων για καθεμιά από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, που με συνέπεια, αφοσίωση και πολλή δουλειά από όλους μας θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας.

Πόσο ποιοτική είναι η ζωή ενός δημότη στην Αθήνα;

Η Αθήνα μας στερείται αυτή τη στιγμή τον πολιτισμό της καθημερινότητας του πολίτη. Όλα εκείνα τα μικρά που εντέλει κάνουν τα μεγάλα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της πόλης επί σειρά ετών, έχουν δημιουργήσει αδιαμφισβήτητα ένα αίσθημα απαξίωσης και απογοήτευσης στους Αθηναίους. Αυτή η συνθήκη πρέπει να αλλάξει άμεσα και επιβάλλεται να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών. 

Η αναλογία πρασίνου σε σχέση με την έκταση της πόλης είναι από τις πλέον μικρές στην Ευρώπη πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; 

Η Αθήνα έχει όντως λίγο πράσινο. Το πράσινο είναι πηγή ζωής και ενέργειας για την πόλη και δίνει διεξόδους αναψυχής στους πολίτες. Με την εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού προγράμματος για την Αθήνα και την εισαγωγή καλών πρακτικών από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, δίνεται έμφαση στη φύτευση νέων δέντρων και στην συντήρηση και προστασία των υφιστάμενων χώρων πρασίνου ώστε αυτοί να αποτελούν χώρους περιπάτου, χαλάρωσης, συνάντησης και ελευθερίας για τους πολίτες. Ακόμα, σε επίπεδο γειτονιάς πρόταση μας είναι να δημιουργηθούν σύγχρονα πράσινα σημεία γειτονιάς για τη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση πολλαπλών ρευμάτων αποβλήτων (Συσκευασίες, Μπαταρίες, ρούχα κλπ.) με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας στους κατοίκους που θα δίνει παράλληλα κίνητρα και θα τους επιβραβεύει για τη συχνή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ανάμεσα στα προβλήματα που εντοπίζουν οι έρευνες για την Αθήνα είναι η ασφάλεια, οι πολίτες κάνουν λόγο για γωνίες που μόλις σκοτεινιάσει δεν βγαίνεις από το σπίτι σου; 

Σε μια πόλη όπως η Αθήνα μας, όπου όλο και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα παρανομίας και εγκληματικότητας - πλήγμα στην Δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου- είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα. Είναι αυτονόητο ότι χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε οικονομική ανάπτυξη, ούτε ευζωία και ευημερία, που είναι η προφανής απαίτηση όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Μια φωτισμένη και προσβάσιμη για όλες και όλους Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και από εκεί οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανάμεσα από πολλά άλλα, η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφαλείας που θα συμμετέχει ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε ρόλο συντονιστή με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της παραβατικότητας στις γειτονιές της Αθήνας. 

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
23:59 Νικολέττα Ράλλη: Full in love στη Ρώμη με τον σύντροφό της,Μιχάλη Ανδρούτσo
23:51 Μέρκελ: Το αστείο της για το τρέμουλο που έκανε τον γύρο του κόσμου
23:49 Μαριάννα Τουμασάτου – Αλέξανδρος Σταύρου: Αγκαλιά στο θέατρο!
23:40 Η Μαίρη Συνατσάκη κάνει χαμάμ και εντυπωσιάζει τους followers της
23:39 Μαρία Ηλιάκη: Μίλησε πρώτη φορά για το άγνωστο πρόβλημα υγείας της
23:26 Εμιλιάνο Σάλα: Συνελήφθη 64χρονος άνδρας ως ύποπτος για ανθρωποκτονία
23:21 Ποια εκπομπή επιστρέφει στην τηλεόραση του Σκαϊ
23:20 Ζέτα Μακρυπούλια-Μιχάλης Χατζηγιάννης: Σπάνια κοινή δημόσια έξοδος!
23:11 Κι όμως! Η Ελένη Φουρέιρα έγινε animation
23:00 Έβελυν Καζαντζόγλου: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τζορτζ Παπακώστα;
23:00 Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ύποπτο αντικείμενο στον Λευκό Οίκο
22:53 Ρουσόπουλος- Κουμουτσάκος: Η αλήθεια σώζει στην εξωτερική πολιτική
22:46 H εξομολόγηση της Μπόμπα για την μεγάλη αλλαγή στην ζωή της
22:33 Ο χωρισμός την ανανέωσε: Αδυνατισμένη η Adele!
22:17 Κατερίνα Παπουτσάκη: Δείτε πόσο αδυνάτισε τρεις μήνες μετά τη γέννα!
18:18 Aπαστράπτουσα νύφη η Τζένη Μπαλατσινού
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
17:38 Οι ευχές των γονιών του Βασίλη Κικίλια στο ζευγάρι
20:07 Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
15:45 O τρυφερός μπαμπάς Σάκης Ρουβάς - Η έκπληξη που του έκαναν τα παιδιά του
19:21 To φωτογραφικό άλμπουμ από τον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
10:13 Θα λιώσετε: Η ανάρτηση του Κικίλια στο facebook μετά τον γάμο
13:50 «Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα
20:00 Μπαλατσινού-Κικίλιας: Ο στολισμός της εκκλησίας, η ανθοδέσμη και τα φυλαχτά
15:47 Σπυριδούλα: «Δεν έχω καλές σχέσεις με τη μητέρα μου γιατί μου άφησε χρέη»
21:25 Κωστόπουλος: Το βίντεο αφιέρωμα για τον γάμο της Μπαλατσινού
12:05 Το γράμμα που έλαβε η Τζένη Μπαλατσινού λίγο πριν τον γάμο της
08:42 «Η Δέσποινα Βανδή είναι... 60 χρόνων!»
21:52 Το φιλί Μπαλατσινού-Κικίλια στο στόμα μετά το τέλος του Μυστηρίου
15:05 Όλη η αλήθεια για το περιστατικό με τη Ζέτα Δούκα στο λιμάνι της Ραφήνας
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top