Της κάλπης τα καμώματα

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουμε και τις αστείες περιπτώσεις

εκλογές

Γαϊδουράκια, κλειδαράδες, σπασμένες κάλπες. οι εκλογές στην χώρα μας έχουν και τα απρόβλεπτά τους. Έτσι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουμε και τις περίεργες ή σε κάποιες περιπτώσεις και αστείες στιγμές. 

Το Σεπτέμβριο του 2015 ένας ψηφοφόρος μαζί με όλη την οικογένεια πήγε απο την Nέα Τίρυνθα στο Ναύπλιο με το γαϊδούρι με σκοπό να διαμαρτυρηθεί τότε για τα διόδια. 

Στην Νέα Σμύρνη τώρα ο δικαστικός αντιπρόσωπος παρέλαβε την κάλπη αλλά έτρεχε να βρει κλειδαρά καθώς κάποιος κλείδωσε το λουκέτο και πήρε τα κλειδιά. 

Στην Κρήτη μια γιαγιά έβαλε τον δικαστικό αντιπρόσωπο να διαβάσει δέκα φορές όλα τα ονόματα των υποψηφίων για να βρει ποιον ήθελε να ψηφίσει ή καλύτερα για να θυμηθεί το όνομα. 

Ακόμα το σκέφτεται και μια κρυάδα την παίρνει η αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος στην Νίκαια καθώς  το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, όταν πήρε το κατάλογο με τους εγγεγραμμένους οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονταν ήταν από το 1900 και το 1903. Άρα ήταν όλοι τουλάχιστον υπεραιωνόβιοι 

Στο Αγρίνιο στις εκλογές του 2009 ο ψηφοφόρος το μετάνιωσε και ζήτησε να πάρει το φάκελο μέσα από την κάλπη.  Η εφορευτική επιτροπή του είπε αυτό δεν γίνεται και τότε ο ίδιος επιχείρησε να σπάσει την κάλπη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Μην σου τύχη θα σκέφτεται η δικαστική αντιπρόσωπος που πριν από 10 χρόνια έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και στο πορτ παγκάζ ήταν κλειδωμένος ο εκλογικός σάκος. 

Στις κάλπες του Ιουνίου του 2012, στον Λαγανά της Ζακύνθου ένας νεαρός πήγε σε εκλογικό τμήμα με κυνηγετικό όπλο και για να το γιορτάσει έριξε και δυο μπαλοθιές στον αέρα κάνοντας τους πάντες να τρέχουν. 

Στις Σέρρες πάλι άρχισαν να ψάχνουν χάρτες για να δουν αν συνορεύουν με την Θεσπρωτία καθώς βρήκαν ψηφοδέλτια του νομού Θεσπρωτίας (!), εξαιτίας λάθους του τυπογραφείου. 

 

Του Γιώργου Βότσκαρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top