Βαρελάς: Πώς φαντάζομαι την Αθήνα και τι θα άλλαζα

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Κώστας Βαρελάς

Για το πώς φαντάζεται μια ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ και για τι θα κράταγε και το τι θα άλλαζε από την Αθήνα μιλά ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός με την Κώστα Μπακογιάννη και Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς. 

Τι θα κρατούσατε από την Αθήνα γιατί συνήθως ακούμε μόνο τι θα αλλάζαμε στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα κρατούσα τον πλούτο που έχει σε ακίνητα κυρίως αυτά που έχουν καταγραφεί από το 1840-1940 και τα οποία είναι περίπου 10.000 αρκετά σε κακή κατάσταση για τα οποία θα έψαχνα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων την δυνατότητα συντήρησης και αξιοποίησης τους με την ανάλογη προβολή, θα έφθανα δε στο σημείο να απαγορεύσω την κατεδάφιση τους για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί λύση.

Πόσο ασφαλής είναι η Αθήνα σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες; 

Η Αθήνα καταγράφεται ως μία ασφαλής πρωτεύουσα,έχει όμως συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα με εστίες μικροπαραβατικότητας (Ομόνοια και γύρω δρόμοι ),μεσαίας παραβατικότητας σε περιοχές χωρίς αστυνομικά τμήματα (διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων ) και δυστυχώς σημεία που η παραβατικότητα δείχνει τα δόντια της με μορφές δράσης ως Μαφία όπως εντός της Αθήνας είναι σημεία στην περιοχή των Εξαρχείων και στα προάστια στα Ανω Λιόσια και στις Αχαρνές, εκεί έχουμε εμφανή παρουσία συμμοριών με όπλα, λαθρεμπόριο, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κ.λ.π.

O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ Ανδρέας Βαρελάς 

Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον συνδυασμό που συμμετέχετε; 

Να ψηφίσει "ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ" για να συνεχιστεί ό,τι θετικό έγινε στα  οκτώ και πλέον χρόνια της θητείας Γ.Καμίνη και να γίνει η μεγάλη στροφή στα προβλήματα του πολιτισμού της καθημερινότητας που πραγματικά δεν καταφέραμε να πετύχουμε αυτά τα οποία θέλαμε.

Υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θεωρούνται άβατο ποια θα ήταν η λύση πχ για περιοχές όπως τα Εξάρχεια; 

Τα Εξάρχεια δεν είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, ούτε ευτυχώς το Μεντεγίν της Αθήνας υπάρχει η εμφάνιση των συμμοριών που ανέφερα πάρα πάνω που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε καθημερινά αλλά υπάρχουν και 30.000 κάτοικοι που ζουν, εργάζονται και αρκετές άλλες χιλιάδες που επιλέγουν την περιοχή ως τόπο διασκέδασης, αντεπίθεση λοιπόν, πολιτιστική, καθαριότητας, φωτισμού, φροντίδας και όχι εγκατάλειψη της περιοχής, ΝΑΙ στον σταθμό του Μετρό στην περιοχή και συνεχή παρουσία του οργανωμένου κράτους στην περιοχή. Τέλος εγώ σε αντίθεση και με την παράταξη που κατεβαίνω θα προτιμούσα το Πολυτεχνείο να γεμίσει ξανά με φοιτητές αντί να κλείσει και να γίνει η επέκταση εκεί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Για τις ανάγκες του Μουσείου και  για την προβολή των συλλόγων νομίζω ότι επαρκεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον το ΑΚΡΟΠΟΛ.

Στην Αθήνα ζούμε το παράλογο ότι υπάρχουν πάρκα ή δρόμοι ή πλατείες που μπορεί να μην ανήκουν στον Δήμο; Πόσο δυσκολεύει το έργο της Δημοτικής αρχής αυτό και πως θα μπορούσε να λυθεί; 

Το Πεδίο Άρεως ανήκει στην Περιφέρεια, το Άλσος Ευελπίδων στο Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, το Αττικό Άλσος στην Περιφέρεια όπως και ο Λόφος Φινόππουλου αυτό από μόνο του είναι τραγικό, μην αναφερθώ στο κεντρικό οδικό δίκτυο που δεν ανήκει στον Δήμο. Ο  Κ.Μπακογιάννης έχει δηλώσει, άμεση νομοθετική ρύθμιση ότι είναι εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, διότι οι δημότες και οι κάτοικοι ζητούν λύση των προβλημάτων τους ,όχι ποιός έχει την αρμοδιότητα, να σταματήσει λοιπόν άμεσα αυτό το παραμύθι!

Με τι μετακινείστε στην Αθήνα; 

Μετακινούμαι κυρίως με το Μετρό έχοντας κάρτα πολλαπλών μετακινήσεων.

Αγαπημένη περιοχή στο κέντρο; 

Αγαπημένες περιοχές Ακαδημία Πλάτωνα και γύρω από τον Αγ.Παύλο(Το λεγόμενο και μικρό Παρίσι της Αθήνας).

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κόσμημα της πόλης αν εξαιρέσουμε την Ακρόπολη; 

Εκτός από την Ακρόπολη θεωρώ κόσμημα της Αθήνας το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα καθώς και την Φ.Νέγρη κυρίως αν την δεις από ψηλά από κάποιο ρετιρέ των πολυκατοικιών του 50'

Θέατρο ή σινεμά ; 

Σινεμά μα πότε-πότε Θέατρο.

Ασχολείστε με κάποιο σπορ (αν ναι ποιο) ; 

Λατρεύω το ποδόσφαιρο πάρα τα χάλια που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και δεν αθλούμαι αν και θα ήθελα.

Ποια εποχή του χρόνου θεωρείτε την Αθήνα πιο όμορφη ; 

Αγαπημένη μου εποχή στην Αθήνα την άνοιξη που η πόλη ξυπνάει από το χειμωνιάτικο χουζούρεμα και βάζει σιγά-σιγά τα καλά της για να γεμίσει κόσμο στα τουριστικά σημεία αλλά να γεμίσει κόσμο και στις πλατείες της σε κάθε γειτονιά.

Αν σας δινόταν η δυνατότητα να γκρεμίσετε ένα κτίριο για να δημιουργηθεί ένα πάρκο ποια περιοχή θα επιλέγατε να γίνει αυτό; 

Θα γκρέμιζα το άχαρο κτήριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου για να ανοίξει το βλέμμα προς την Πατησίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο, αν είχα και δεύτερη επιλογή το κτήριο του ΟΣΥ Πειραιώς και Ερμού το οποίο έπρεπε να έχει γκρεμιστεί εδώ και χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top