Ανανέωση για την BMW i4 και την BMW Σειρά 4 Gran Coupe

Πότε έρχονται 

Τεχνολογική και σχεδιαστική αναβάθμιση για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 και BMW Σειρά 4 Gran Coupé. εκτός  από τις αισθητικές αλλαγές πλέον ο εξοπλισμός θα είναι πιο πλούσιος . 


Πίνακας οργάνων με μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων λόγω της ψηφιοποίησης. Ο χειρισμός των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού και της προαιρετικής θέρμανσης καθισμάτων και τιμονιού μπορεί τώρα να πραγματοποιείται μέσω αφής στην οθόνη ελέγχου, με φωνητική εντολή και - στην περίπτωση του εξαερισμού - από τα νέα χειριστήρια ρύθμισης των αεραγωγών.


Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé διατίθεται με μία ποικιλία κινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τον εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με απόδοση 275 kW/374 hp για την BMW M440i xDrive Gran Coupé, καθώς και δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν εξακύλινδρο εν σειρά diesel καθώς και έναν τετρακύλινδρο diesel. Οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες και ο τετρακύλινδρος diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport είναι στάνταρ για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. 


Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 διατίθεται τώρα σε τέσσερις εκδόσεις. Νέα BMW i4 xDrive40 με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, μέγιστη συνολική ισχύ 295 kW/401 hp και αυτονομία 444 – 548 km στον κύκλο WLTP. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης την κορυφαία BMW i4 M50 xDrive, την BMW i4 eDrive40 και την BMW i4 eDrive35.
Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης Combined Charging Unit για την BMW i4 επιτρέπει φόρτιση AC με μέγιστη ισχύ 11 kW και φόρτιση DC έως 205 kW (BMW i4 eDrive35: 180 kW). Όλες οι εκδόσεις της BMW i4 είναι τώρα κατάλληλες για συνδεδεμένη οικιακή φόρτιση (Connected Home Charging) στην πρώτη ομάδα πιλοτικών αγορών. 


Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Speed Limit Info, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Parking Assistant, Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τα Driving Assistant Professional με Steering & Lane Control Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, καθώς και το Parking Assistant Plus διατίθενται προαιρετικά.


Το παγκόσμιο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην αγορά ξεκινά τον Ιούλιο του 2024. Οι σημαντικότερες αγορές πωλήσεων είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Κίνα.