Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία στο Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada

Τι έγινε στον συνααρπαστικό αγώνα

Ο Max Verstappen κέρδισε στο FORMULA 1 PIRELLI GRAND PRIX DU CANADA 2023. Ήταν η 41η νίκη του, ισοφάρισε έτσι τον Ayrton Senna στην 5η θέση της κατάταξης των νικητών όλων των εποχών. Πρώτος σ’ αυτή την κατάταξη είναι ο Lewis Hamilton με 103 νίκες. 

Ήταν η 100στη νίκη της Red Bull σε 355 εκκινήσεις Grand Prix. Η πρώτη ήταν στην Κίνα στις 19 Απριλίου του 2009 όταν κέρδισε ο Sebastian. Η Red Bull είναι η 5η ομάδα που πετυχαίνει 100 νίκες. Πρώτη είναι η Ferrari (242), ακολουθεί η McLaren (183), η Mercedes (125) και η Williams (114). 

Από τους δέκα πρώτους στην τελική κατάταξη, οι έξι σταμάτησαν δυο φορές για λάστιχα και οι τέσσερις μια φορά. Αξίζει όμως να τονίσουμε πως η δεύτερη αλλαγή του Perez ήρθε δυο γύρους πριν το φινάλε. Έγινε για να μπορέσει να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο αγώνα και να πάρει τον έξτρα βαθμό.  

Στην εκκίνηση 16 οδηγοί προτίμησαν τη μέση γόμα: τρεις από τους τέσσερις άλλους – Perez, Bottas και Magnussen – έβαλαν τη σκληρή και μόνο ο Gasly εκκίνησε με τη μαλακή γόμα. Όπως το περιμέναμε η μαλακή γόμα C5 χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στον αγώνα, μόνο για 12 γύρους. Από αυτούς δέκα έκανε ο Gasly στην αρχή και άλλους δυο ο Perez στο τέλος. 

Η γόμα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ήταν η C3 (70.4% των γύρων). Ακόμη ένα 28.7% των γύρων έγιναν με τη C4. Όσον αφορά στις αποστάσεις ο Albon, που το ξέρει αυτό το έργο, έκανε 58 γύρους με ένα σετ σκληρής γόμας. Τερμάτισε εντυπωσιάζοντας, στην 7η θέση. Ο Leclerc συμπλήρωσε 39 γύρους, τους περισσότερους με τη μέση γόμα.