Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 σε προνομιακή τιμή

Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης

Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της Tonale — ενός μοντέλου με το οποίο η μάρκα σηματοδότησε την είσοδό της στον κόσμο του εξηλεκτρισμού. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1.3 λίτρων με απόδοση 180ίππους, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90kW με ροπή 250Nm, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς του μοντέλου να φτάνει συνδυαστικά τους 280 ίππους. 

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου των 306-volt, με χωρητικότητα 15.5 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 80χλμ. σε αστικό κύκλο, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα πλέον αποδοτικά και οικονομικά στην κατηγορία των Plug-in Hybrid SUV’s. Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης επιτυγχάνει εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 33 γρ./χλμ, ενώ η μέση κατανάλωση παρουσιάζεται εξαιρετική καθώς δεν ξεπερνά τα 1.3-1.5 λίτρα/100χλμ. Η μπαταρία του, χρειάζεται μόλις 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση από έναν φορτιστή των 7.4 kW και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ το μοντέλο καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών ή 160.000χλμ.

Η Tonale Sprint Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς και κορυφαία κατανομή βάρους (σχεδόν 50%-50%), ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευχαρίστηση. Το υβριδικό σύστημα κίνησης των 280 ίππων, εξασφαλίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100χλμ. σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φτάνει τα 135χλμ./ώ., ενώ με το συνδυασμό και των δύο συστημάτων κίνησης, το μοντέλο φτάνει τα 206χλμ./ώ. (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Η συγκεκριμένη έκδοση με ΛΤΠΦ < 40.000€ και προνομιακές τιμές στα διαθέσιμα μεταλλικά χρώματα, προσφέρει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας καθιστώντας τη έτσι ιδανική για τους εταιρικούς χρήστες.