Ford: Σε πρωταγωνιστικό ρόλο η αυτόνομη οδήγηση

Συστήματα με εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

Η Ford Motor Company ίδρυσε την Latitude AI, μια θυγατρική εταιρεία πλήρους ιδιοκτησίας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης που προορίζεται για εκατομμύρια οχήματα.

Με την δημιουργία της Latitude, η Ford προσθέτει μια κορυφαία ομάδα ειδικών και ταλέντων σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, το λογισμικό, οι αισθητήρες και η μηχανική συστημάτων ενόσω η εταιρεία αναπτύσσει και επεκτείνει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης - συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων που αφορούν το Ford BlueCruise, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα hands-free οδήγησης.

Η Latitude επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του πελάτη, αυτοματοποιώντας την οδήγηση σε περιόδους που μπορεί να είναι κουραστικές, αγχωτικές ή ακόμα και δυσάρεστες, όπως στο μποτιλιάρισμα ή σε μεγάλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων. Ένας μέσος οδηγός στις ΗΠΑ σπαταλά σχεδόν 100 ώρες το χρόνο εγκλωβισμένος στην κίνηση, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης μεταφορών INRIX.