Ford: Πρώτη θέση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Πρωταγωνιστής το Ford Transit Custom

Η Ford Pro, η επιχείρηση επαγγελματικών οχημάτων και υπηρεσιών της Ford, κατέγραψε το 2022 συνολικό μερίδιο αγοράς 15,0% – το υψηλότερο όλων των εποχών – αλλά και αύξηση του μεριδίου της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε 11 χώρες: Μ.Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία και Τουρκία.

Την αιχμή του δόρατος για την επιτυχία αυτή αποτέλεσε το Ford Transit Custom,το οποίο πέρυσι ήταν και πάλι το van στην κατηγορία 1 τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το Transit Custom ήταν επίσης το όχημα με τις υψηλότερες πωλήσεις συνολικά στη Μ. Βρετανία, όπου η Ford συνεχίζει να ηγείται για 57 συνεχή χρονιά. Η Ford Pro παρουσίασε πέρυσι το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom4, τον ηλεκτρικό διάδοχο του μοντέλου.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης και παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η Ford Pro λανσάρισε την άνοιξη του 2022 το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit van5, το οποίο ηγήθηκε των μηνιαίων πωλήσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών van 2 τόνων από τον περασμένο Ιούνιο και μετά.

Η Ford Pro αποκάλυψε επίσης την ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την Ευρώπη.