BMW: Τι κάνει για να μην ξεμείνει από πρώτη ύλη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Eπενδύει σε νέα διαδικασία για την εξόρυξη χαλκού

Μέσω του επενδυτικού του βραχίονα BMW i Ventures, το BMW Group απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία Jetti Resources με έδρα το Colorado των ΗΠΑ. Στόχος είναι  η προώθηση της υπεύθυνης και συνετής ως προς την εξοικονόμηση φυσικών πόρων εξόρυξης χαλκού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες απαιτήσεις με πιο βιώσιμο τρόπο. Η Jetti Resources ιδρύθηκε το 2014 και έχει αναπτύξει μία πρωτοποριακή διαδικασία για την εξόρυξη χαλκού που αξιοποιεί μέχρι πρότινος αχρησιμοποίητο μετάλλευμα από υπάρχοντα ορυχεία χαλκού.

Καθώς ο χαλκός είναι μία ζωτικής σημασίας πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στα ηλεκτρικά οχήματα, η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Ήδη από το 2030, τουλάχιστον οι μισές παγκόσμιες πωλήσεις του BMW Group θα αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Η Jetti Resources έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία καταλυτικής έκπλυσης που επιτρέπει την εξόρυξη χαλκού από ανεκμετάλλευτα μέχρι πρότινος μεταλλεύματα. Περίπου το 70% των παγκόσμιων πόρων χαλκού δεσμεύεται σε αυτά τα πρωτογενή θειούχα μεταλλεύματα. Υλικό, που παλιότερα αποθηκευόταν σε χωματερές και θεωρούνταν απόβλητο, μπορεί τώρα να αξιοποιηθεί με αυτή τη νέα μορφή εξόρυξης η οποία εξοικονομεί πόρους.